Fyrremejse

Parus montanus

Willow Tit

Willow Tit

Fyrremejsen er indvandret til Danmark fra Tyskland i 1970’erne og findes primært i det sydligste Jylland i løv- og blandingsskov eller nåleplantager på mager jord. Arten er udbredt i hele Nord- og Mellemeuropa, i bjergområder på Balkan, i et bredt bælte til den sibiriske Stillehavskyst samt det nordøstligste Kina og Japan. Fyrremejsen er, som sumpmejsen, generelt en udpræget standfugl i Vesteuropa, mens de nordskandinaviske bestande kan lave irregulære vandringer over større afstande (Harrap & Quinn 1996).

Læs mere om arten i afsnittet fra Dansk Trækfugleatlas her

Mærkningsdata for Fyrremejse

 
Datavisning: genmeldinger    genmeldinger/mærkninger    mærkninger
Sæson: alle    vinter    forår    sommer    efterår
Periode: alle    før 2003    2003 og frem    seneste 365 dage


Datagrundlag

Mærkninger
Fugle mærket 46
- heraf mærket som unger 0 (0,0%)
Genmeldinger
Antal genmeldinger 3
Antal fugle 0
Genmeldingsandel 0,0%