Nøddekrige

Nucifraga caryocatactes

Spotted Nutcracker

Spotted Nutcracker

Nøddekrigen yngler i nåleskovsområder i Norge, Sverige, Finland og i De Baltiske Lande, og herfra videre gennem det nordlige Rusland til Stillehavet. Arten yngler desuden i bjergegne i Central- og Sydøsteuropa. Fuglene er normalt standfugle og ses i Danmark i forbindelse med invasioner. Efter sådanne invasioner kan enkelte par blive i landet og evt. yngle. Der forekommer to underarter i Danmark, tyknæbbet nøddekrige, N.c. caryocatactes, fra Vesteuropa og tyndnæbbet nøddekrige, N.c. macrorhynchos, fra Sibirien.

Læs mere om arten i afsnittet fra Dansk Trækfugleatlas her

Mærkningsdata for Nøddekrige

 
Datavisning: genmeldinger    genmeldinger/mærkninger    mærkninger
Sæson: alle    vinter    forår    sommer    efterår
Periode: alle    før 2003    2003 og frem    seneste 365 dage


Datagrundlag

Mærkninger
Fugle mærket 0
- heraf mærket som unger 0 (0,0%)
Genmeldinger
Antal genmeldinger 1
Antal fugle 0
Genmeldingsandel 0,0%